Connect with us

Lasten

Kiddy Comfort Pro kyttjien kokemuksia ja arvosteluja

Published

on

Lyhyt esittely: Kiddyn Comfort Pro istuimessa lapsi kiinnitetään istuimeen turvapalkilla, joka suojelee lapsen arkoja pään, niskan ja rintakehän alueita. Palkki sallii lapselle myös liikkumavaraa, joten se on mukava istuin pidemmilläkin automatkoilla. Kiddy käyttää sivutörmäyssuojissa erityistä iskuaimevää patentoitua materiaalia “honeycomb” joka parantaa huomattavasti suojaa sivutörmäyksessä. Uusimmissa pro-tuoteperheen istuimissa, joihin Comfortkin kuuluu, on “shock absorber”- yksiköt turvavöiden kohdalla antamaan vastetta turvavöille ja näin pienentämään lapseen kohdistuvaa painetta. Istuimen pääntuki sekä sivutörmäyssuojat sekä jalkatuki kasvavat lapsen mukana suojellen lasta mahdollisimman hyvin sekä tehden matkustamisesta miellyttävää. Comfort Pron saa kallistettua myös lepoasentoon, mutta palkkikiinnitystä käytettäessä turvavyö tulee kiristää uudelleen istuinkallistusta säädettäessä. Tarkista toiminto istuimen käyttöohjeesta.

Ensisijaisena syynä siirtää lapsi pois turvakaukalosta/istuimesta on ollut

 • 8% Turvavyöt jäivät lyhyiksi
 • 8% Turvakaukalon/istuimen painoraja ylittyi
 • 8% Matkustussuunta haluttiin vaihtaa
 • 77% Muu syy / Istuin on edelleen käytössä

100% istuimen arvostelleista suosittelisi sitä ystävälleen ja 100% voisi ostaa istuimen uudelleen

Käyttäjien kokemukset

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2009 arvosteli:
Vieras, 24 Syyskuuta 2019

Todella helppo ja näppärä käyttää. Lapsi viihtyy hyvin istuimessaan. On meillä käytössä kolmevuotiaalla ja nyt aion ostaa myös 1- vuotiaallemme saman istuimen.

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2010 arvosteli:
Vieras, 25 Syyskuuta 2019

Tykkään että istuin on helppo kiinnittää autoon ja väärin asentamisen mahdollisuus on todella pieni, joten on hyvin todennäköistä että mummot ja ukitkin jotka lasten kanssa välillä matkustaa ilman meitä vanhempia osaavat kiinnittää istuimen oikein (kokemusta muusta istuimesta joka muiden toimesta kiinnitetty autoon miten sattuu). Hyvää on myös että istuin kasvaa lapsen mukana eikä uutta istuinta/koroketta tarvitse enää välttämättä hankkia lapselle. Kallistuis toiminto on myös kätevä, pystyasennossa nukkuminen ei näytä kamalan mielyttävälle ja on mukava että lapsen saa kallistettua makaavampaan asentoon. Tykkään myös että Kiddyssä ei ole viisipiste vöitä vaikka ensiajatuksena tuo palkkisysteemi tuntui aika hassulle ja hankalalle, mutta meidän lapset on viihtyneet hienosti istuimessa.

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2006 arvosteli:
Vieras, 29 Syyskuuta 2019

Hyvä istuin ollut. Ystävillekin suositellut ja ovat ostaneet. Meillä lapsi siirtyi istuimeen 2,5v. ja istuu edelleen 3,5v.(16,3kg) etupaneelin kanssa mukisematta.

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2009 arvosteli:
Vieras, 29 Syyskuuta 2019

Istuin on todella helppo ja nopea laittaa autoon. Istuin on pitkäikäinen, sillä sitä voi käyttää siihen saakka kun lapsi vielä tarvitsee istuinta. Samalla kun pääntuen korkeutta säätää, muuttuu myös istuimen hartialeveys, mikä on erittäin kätevää. Myös reisien tukea voi pidentää lapsen kasvaessa.

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2009 arvosteli:
Vieras, 04 10 2019

Helppokäyttöinen ja hyvin testeissä menestynyt

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2009 arvosteli:
Vieras, 04 10 2019

erittäin helposti siirreltävä, mukava lapselle, toimii!

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2010 arvosteli:
Vieras, 04 10 2019

Mielestäni istuinta on helppokäyttää ja lapsi tuntuu viihtyvän siinä myös hyvin. Mahtuu hyvin pienempäänkin autoon ja on helppo siirtää autosta toiseen (esim. isovanhempien on helppo ottaa lapsi omaan autoonsa).

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2010 arvosteli:
Vieras, 05 10 2019

Helppo laittaa paikoilleen ja vaihtaa autosta toiseen. Miinuspuolena on lapsen “valuminen” istuimessa alemmas, jos turvavyökiinnitys jää löysäksi tai matkustaja on kovin liikkuvainen; kunnollinen turvavyön kiristys auttaa tähän. Istuin ja makuuasentoa ei pysty vaihtamaan kesken ajon ilman turvavyön irrotusta.

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2010 arvosteli:
Vieras, 05 10 2019

Erittäin helppokäyttöinen turvaistuin! Siirreltävyys autosta toiseen plussaa!

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2009 arvosteli:
Vieras, 18 10 2019

Istuin on todella helppo käyttöinen. Olemme olleet tyytyväisiä “palkkisysteemiin”. Istuinta siirrellään myös paljon autosta toiseen ja tämä on yksinkertaista ja helppoa myöskin, istuin on kevyt siirtää. Lapsemme nukkuu usein autossa ja istuinta on kätevä kallistaa paremman nukkuma-asennon saamiseksi. Suuri syy tähän istuimeen päätymiseen oli myös istumissuunta, joka on kasvot eteenpäin. Kuitenkin istuin on törmäystesteissä saanut hyvät arvosanat näinkin päin palkin ansiosta. Meillä ei ole iso auto ja näin päin istuin on paljon helpompi meille.

Tämä istuin menee myös pitkään turvavyöistuimena kunhan paino- ja ikärajat ylittyvät, että palkin voi jättää pois.

Kiddy Comfort Pro turvaistuimen vuosimallia 2010 arvosteli:
Vieras, 11 Toukokuuta 2020

Istuin on varmasti paras mahdollinen pienen, kaksiovisen auton takapenkille. Selkä menosuuntaan -istuin olisin aivan mahdoton, kun ei sinne saisi lasta laitettua mitenkään etuovesta. Luotan myös turvatesteihin ja palkin turvallisuuteen. Lapsi (2,5v) viihtyy istuimessa vielä palkin kanssa, ja vaikka on tuommonen paksumman mallinen, niin mahtuu edelleen talvivaatteissakin palkin taakse. Meillä otettiin istuin käyttöön lapsen ollessa 10kk ja 9kg. Oli sopiva jo niin pienelle ja sopii edelleen. Suosittelen!

Huomio!

Arvosteluja lukiessasi huomioi, että arvosteluissa saattaa esiintyä virheellistäkin tietoa. Varmista aina tietojen oikeellisuus omalta jälleenmyyjältäsi ennen ostopäätöksen tekemistä.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eco

Tie luonnon merkityksen ymmrtmiseen alkaa lapsena

Published

on

Miksi muurahaisia on olemassa? Pistelevät vain ihmisiä, mokomat. Muurahaiset – joita on Suomessakin kymmeniä eri lajeja – ovat osa luonnon monimuotoisuutta. Meidän olisi tärkeää ymmärtää, mitä monimuotoisuus tarkoittaa.

Monimuotoisuus on luonnossa keskeinen asia. Jokaisella lajilla on oma paikkansa ja tehtävänsä ekosysteemissä – tämän ympärillämme olevan eläviä eliöitä sisältävän maapallon osan toiminnassa. Lajeilla on myös itseisarvo, oikeus olla olemassa siinä kuin meillä ihmisilläkin. Ekosysteemi toimii hyvin ilman ihmistä, mutta monia muita lajeja se tarvitsee välttämättä toimiakseen.

Entä muurahaiset? Myös niillä on tärkeä tehtävänsä. Kekomuurahaiset kiipeilevät puissa kasvattaen kirvoja, jotka puolestaan lypsävät muurahaisille sokeripitoista herkkua ravinnoksi. Samoilla kirvakarjan hoitomatkoillaan muurahaiset kuitenkin keräävät ravinnokseen puista pieneläimiä.

Saaliiksi ja pesään vietäväksi joutuvat armotta muun muassa lehtiä syövät mittarintoukat ja muut puiden tuholaiset. Tutkimuksin on osoitettu, että puut kasvavat paremmin silloin kun muurahaisia on paikalla. Muurahaiset siis tasapainottavat ekosysteemiä – ja auttavat siinä sivussa metsän kasvua.

Luonnon monimuotoisuuden merkityksen ymmärtäminen on avain kestävään elämäntapaan pääsemisessä. Jos emme ymmärrä, mikä merkitys monimuotoisuudella on, ei mieleen juolahda sekään, että monimuotoisuuden suojelu voisi olla tärkeää.

Lapset ovat kiinnostuneita luonnosta. Moni seuraa hieman varttuneempanakin luonnon ilmiöitä. Myös tietoa on nykyään saatavilla, jos sitä haluaa etsiä. Koulukin valistaa ja opettaa. Suomalaiset ovat paljon tietäviä – eivät kaikki, mutta monet. Tieto ei kuitenkaan riitä. Pitää myös tuntea ja ymmärtää.

Tuntemista, luontosuhdetta ei voi oppia. Se pitää saada olemalla läsnä luonnossa. Luonnossa oleminen on monissa paikoissa vaikeaa, ainakin jos sitä ei aikuisten toimesta osata auttaa alkuun. Kyllä kaupungissakin on luontoa ja sitä pitää myös säilyttää. Eikä mielellään mitään siistittyjä puistoja, vaan kunnon pusikoita, ryteikköjä ja muita aikuisia usein hirvittäviä paikkoja. Lapsille ne ovat aarre. Aarre joka voi pelastaa koko elämän – oman ja luonnon monimuotoisuuden.

Lapsia kannattaa kannustaa menemään ryteikköön seikkailemaan ja tutkimaan. Tietenkin puissa kiipeilyssä ja liukkailla sammalrinteillä seikkailussa on vaaransa. Itse olen ajatellut, että jos seikkailua ja jopa riskejä ei lapsena elämässä ole, niitä on haettava vanhempana – useimmiten paljon vaarallisemmissa merkeissä. Samalla sammalrinteellä voi syntyä niitä luontokokemuksia, joista syntyy pysyvä luontosuhde. Aikuisen apu ja esimerkki voi siinäkin olla tarpeen. Esimerkiksi ötököistä voi inhotuksen sijaan ajatella, että ne ovat kivoja ja mielenkiintoisia, joskus toki hieman varottavia, mutta silti luonnossa tärkeitä.

Luontosuhteen synnyttyä myös ymmärtäminen on helpompaa. Ymmärrys on kuitenkin aina vaikeaa. Pitää tietää, tuntea ja yhdistellä eri lähteiden tietoja päätelläkseen, mikä vaikutus olisi vaikkapa muurahaisten katoamisella. Lisäksi pitäisi ymmärtää, mitä oma toiminta voi oheisvaikutuksineen aiheuttaa muille lajeille. Tällainen ymmärrys ei ole enää lasten tehtävä, mutta lapsena alkaa tie, jota pitkin kuljettuaan voi alkaa ymmärtää maapallon elämän vuorovaikutussuhteita, moninaisuutta ja arvoa.

Continue Reading

Lasten

Cybex Pallas kyttjien kokemuksia ja arvosteluja

Published

on

Lyhyt esittely: Cybex Pallas turvaistuimeen kuuluu oma turvatyyny, joka suojelee törmäystilanteessa lapsen arkoja pään, niskan ja rintakehän alueita ja antaa lapsen myös vapaammin liikkua istuimessa kuin valjaissa kiinni ollessaan. Cybex Pallas muuntuu turvatyynyn ja istuinta kallistavan alustan poistamalla Cybex Solution X turvavyöistuimeksi yli 15 kiloiselle lapselle. Pallas turvaistuimessa lapsen istumakorkeutta voidaan muuttaa lapsen kasvun mukaan ja istuimen kallistus lepoasentoon onnistuu helposti yhdelläkin kädellä. Cybexin Pallas istuimessa on käytetty uutta L.S.P. (Linear Side-impact Protection) System rakennetta, joka jakaa törmäyksen aiheuttamia voimia halllitusti laajemmalle alueelle ja vähentää niitä näin merkittävästi.

Näit käyttäjät ovat arvioineet istuimen

 • Turvakaukalo/istuin on helppo asentaa autoon
 • Turvakaukalon/istuimen omat turvavyöt on helppo säätää lapselle sopivaksi
 • Turvakaukalon/istuimen omat turvavyöt on helppo laittaa kiinni
 • Lapsi näkee turvakaukalosta/istuimesta hyvin ympärilleen
 • Lapsen asento vaikuttaa mukavalta hereillä ollessaan
 • Lapsen asento näyttää mukavalta nukkuessaan
 • Turvakaukalon/istuimen asentoa pystyy helposti kallistamaan
 • Istuinta kallistamalla pystyy todella muuttamaan lapsen matkustusasentoa
 • Istuimen saa hyvin muokattua lapselle sopivaksi tuin ja pehmustein
 • Kangasosat on helppo irroittaa ja laittaa takaisin pesun yhteydessä
 • Turvakaukalo/istuin on kätevä ja helppokäyttöinen virallisesti yhteensopivien rattaiden/vaunujen kanssa käytettäessä

Ensisijaisena syynä siirtää lapsi pois turvakaukalosta/istuimesta on ollut

 • 100% Muu syy / Istuin on edelleen käytössä
 • 86% istuimen arvostelleista suosittelisi sitä ystävälleen ja
 • 86% voisi ostaa istuimen uudelleen

Käyttäjien kokemukset

Cybex Pallas turvaistuimen vuosimallia 2019 arvosteli:

Pallas on käytössä 1v ja 2v lapsilla ja tykkäävät tosi paljon istua istuimessa, kun näkevät ympärilleen. Suurena plussana pidän lapsen nopeaa kiinnittämistä istuimeen ja aina kun olen lapsen istuimeen kiinittänyt, voin olla varma, että lapsi ja istuin on oikein kiini autossa. Istuimessa on erittäin helposti irroitettavat kankaat, jotka voi pestä koneessa. Meilä on ollut 2005 vuoden jälkeen 6 erilaista turvaistuinta ja kyllä tämä istuin vie voiton niin kankaiden helppohoitosuudessa ja lapsen istuimeen kiinittämisessä. 

Cybex Pallas turvaistuimen vuosimallia 2019 arvosteli:
Vieras, 30 Syyskuuta 2019

Erittäin hyvät kokemukset. Autoon asentaminen helppoa, lapsi viihtyy hyvin. Saanut hyvät arvostelut testeissä. Pitkäikäinen. Muuta istuinta ei enää tarvita.

Cybex Pallas turvaistuimen vuosimallia 2019 arvosteli:
Vieras, 28 10 2019

Olemme todella tyytyväisiä. Ostin testitulosten perusteella ja hiukan jännitti, sillä vauvamme vihasi turvakaukalossa oloa ja huusi yleensä kaikki matkat hereillä ollessaan. Cybex Pallaksen ‘turvatyyny’ kuulemma saa jotkut lapset aluksi protestoimaan mutta meidän lapsemme rakastui tuoliinsa heti ja ensimmäistä kertaa olemma nauttineet huudottomista matkoista.

Helppo käyttää, tyylikäs ja kasvun myötä ja kaaren käydessä tarpeettomaksi, toimii vielä pitkään!

Cybex Pallas turvaistuimen vuosimallia 2019 arvosteli:
Vieras, 17 Helmikuuta 2019

Istuimen turvapalkki tuntuu lapsen kannalta hyvin miellyttävältä vaihtoehdolta. Lapsi pystyy liikkumaan vapaammin, mutta turvallisuus tuntuu silti yhtä hyvältä kuin istuimissa, joissa on omat turvavyöt.

Cybex Pallas turvaistuimen vuosimallia 2011 arvosteli:
Vieras, 23 Kesäkuuta 2019

En suosittele! Lapsi matkusti mukavasti ja turvallisesti, kunnes yhtenä päivänä pitkällä matkalla kiukutellessaan huomasi, että pystyy rimpuilemalla liu’uttamaan itseään istuimessa alaspäin. Silloin asento ei ole enää mukava eikä turvallinen, ennen kuin lapsi kiskotaan takaisin istumaan kunnolla. Lisäksi helteellä istuin on tuskallisen kuuma.

Huomio!

Arvosteluja lukiessasi huomioi, että arvosteluissa saattaa esiintyä virheellistäkin tietoa. Varmista aina tietojen oikeellisuus omalta jälleenmyyjältäsi ennen ostopäätöksen tekemistä.

Continue Reading

Lasten

Children’s Helsinki – Attractions

Published

on

Luontokeskus Harakka

Luontokeskus Harakka sijaitsee Harakan saarella Helsingin niemen eteläkärjessä, Uunisaaren vieressä. Kesällä tarjolla on luontoretkiä, seikkailuja, kursseja, seminaareja, näyttelyjä ja muita yleisötapahtumia. Lapsille on tarjolla monenlaista aktiviteettia ja ohjelmaa, kuten esimerkiksi lasten oma luontotalo, ohjattuja seikkailuja ja satuja. Saarta kiertää ympärivuotinen n. kilometrin mittainen opaskyltein varustettu luontopolku. Saarella on vanhoja historiallisia rakennuksia, kuten esimerkiksi venäläisten vuonna 1908 rakentama kasarmi. Harakan luontokeskus on oiva tapa viettää aikaa raikkaassa meri-ilmassa tutustuen samalla saariston kasvillisuuteen ja eläinkuntaan. Veneyhteys lähtee cafe Ursulan vierestä Ullanlinnan laiturilta.

 • Kotisivu: hel.fi
 • Osoite: Harakka (saari), Helsinki
 • Aukioloajat: ti-pe 10-17, la-su 12-16, ma suljettu
 • Liput: vapaa pääsy (kuljetus saarelle maksullinen)

Temppeliaukionkirkko

Töölössä sijaitseva Temppeliaukion kirkko on eräs Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä, ja Suomen suosituin arkkitehtuurinähtävyys. Kirkko on louhittu kallioon, ja ulospäin siitä näkyy kivimuurin lisäksi lähes ainoastaan sen 180 ikkunasta koostuva 13 metriä korkea kattokupoli. Kirkon hyvän akustiikan vuoksi siellä järjestetään paljon erilaisia konsertteja.

 • Kotisivu: taivallahti.kirkkohelsinki.net
 • Osoite: Lutherinkatu 3, 00100, Helsinki
 • Aukioloajat: kirkko on parhaillaan remontissa
 • Liput: vapaa sisäänpääsy

Vanhankaupunginkoski

Vanhankaupunginkoski – waterfall on Vantaanjoki River in Old Town Helsinki.

Vanhankaupunginkoski on ihanteellinen paikka viettää lämmintä kesäpäivää Helsingin luonnossa. Koski sijaitsee Vantaajoen suulla Viikintien vieressä. Koskialue on varsin pieni, mutta ympäristössä on runsaasti tilaa vaikkapa piknikille. Kosken vieressä on kahviloita ja ravintola, joiden terassilta voi ihailla kosken pauhua. Vanhankaupunginkoski on myös suosittu kalastuspaikka. Vantaajoessa elää 34 kalalajia, ja koskessa voi tavata mm. lohia, meritaimenia ja siikoja. Vanhankaupunginkoski on muodostumassa suosituksi päivänviettokohteeksi helsinkiläisten keskuudessa.

Entisöidyn miljöön, kahviloiden, ravintoloiden ja luontoreittien lisäksi alueella sijaistsee myös Tekniikanmuseo, jossa voi tutustua suomalaisen teollisuuden ja tekniikan historiaan ja nykyaikaan.

Suomenlinna

Suomenlinna on merkittävä osa helsinkiläistä kulttuuria ja vapaa-aikaa. Lapsiperheille Suomenlinna tarjoaa erinomaisen paikan kesäpäivän viettoon. Saarella on useita kahviloita ja ravintoloita, museoita, vanha telakka, gallerioita ja muuta nähtävää ja tekemistä. Paikka on myös eräs suosituimpia pikinikkikohteita, saarella on useita rauhaisia ruohoalueita joissa voi vapaasti nauttia omia eväitä. Suomenlinnassa on myös mielenkiintoisia kävelyreittejä jotka sopivat erityisesti hieman vanhemmille lapsille. Eräs suosituimmista kohteista on Susisaaressa näytteillä oleva, toiseen maailmansotaan osallistunut sukellusvene Vesikko.

Veneeseen pääsee myös tutustumaan sisältä. Vuosittain Suomenlinnassa vierailee n. 700 000 henkilöä. Lapsiperheille on tarjolla mm. interaktiivinen seikkailukierros “Komendantti ja ovela juonittelija”. Suomenlinnassa on myös useita museoita, kuten esimerkiksi lelumuseo sekä sotamuseo.

 • Kotisivu: suomenlinna.fi
 • Saarelle on vapaa pääsy. Lautat lähtevät kauppatorilta.

Tuomiokirkko

Senaatintorin pohjoislaidalla sijaitseva tuomiokirkko on Helsingin tunnetuin symboli. Kirkko on ristinmuotoinen ns. keskeiskirkko, eli se on kaikilta suunnilta katsottuna samanlainen. Se kohoaa Senaatintorilta katsottuna yli 62 metrin korkeuteen. Kirkko on sisätiloiltaan varsin pieni ja pelkistetty. Kirkon alla on näyttävä krypta, joka on myös auki yleisölle. Kryptan sisäänkäynti on tuomiokirkon takaa, Kirkkokadulta. Kryptassa on kahvila, ja siellä järjestetään usein erilaisia yksityistilaisuuksia, näyttelyitä ja esityksiä. Tuomiokirkkon on merkittävä osa helsinkiläistä historiaa. Vierailuun voi yhdistää kätevästi esimerkiksi tutustumisen aivan kulman takana sijaitsevaan rahamuseoon.

 • Kotisivu: tuomiokirkko.kirkkohelsinki.net
 • Osoite: Unioninkatu 29, 00170, Helsinki
 • Aukioloajat: ma-su 9-18 (kesällä 9-24)
 • Liput: vapaa sisäänpääsy
Continue Reading

Trending